Net zoals alles af en toe een opknapbeurt nodig heeft, hebben ook onze servers zo nu en dan onderhoud nodig om stabiel, veilig en snel te blijven. Hoewel we regelmatig kleine updates uitvoeren, is het na 4 jaar tijd om onze servers te upgraden naar een nieuwere versie van het besturingssysteem. Dit proces vergt wat meer tijd. In deze blogpost leggen we uit hoe we dit aanpakken en wat dit betekent voor de bereikbaarheid van jouw diensten.

We richten ons op alle shared-hosting accounts die momenteel actief zijn. Als je hostingpakket na mei 2023 is aangemaakt of verplaatst, dan bevindt het zich hoogstwaarschijnlijk al op een van onze nieuwere servers die het nieuwe besturingssysteem gebruiken.

Het onderhoud per server duurt ongeveer 2 uur, waarbij de server minstens 1 uur volledig offline is en enkele keren opnieuw moet worden opgestart. We proberen het onderhoud zoveel mogelijk ’s avonds uit te voeren om eventuele overlast te minimaliseren. We informeren je via deze pagina wanneer we gaan beginnen en je krijgt een mail wanneer jouw hostingpakket aan de beurt is.

Na de upgrade blijft alles functioneren zoals je gewend bent. Zodra alle servers zijn geüpgraded, kunnen we ook een nieuwe versie van cPanel implementeren. Hierbij introduceren we enkele leuke nieuwe functies, zoals 2FA op webmail en de langverwachte ‘Manage Teams’-functie waarmee je volledige sub gebruikers kunt aanmaken in cPanel.

We hebben de upgrade grondig getest op een aparte testomgeving en hebben nu het vertrouwen om de upgrade uit te voeren op de eerste server. Op basis van deze ervaring zullen we het vervolgens plannen voor de overige servers.

Voor de technisch onderlegden onder ons: we zullen upgraden van CloudLinux 7 naar CloudLinux 8. Voor deze upgrade heeft CloudLinux in samenwerking met cPanel het ELevate-project ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om eenvoudig naar een nieuwere versie te upgraden zonder een volledige migratie te hoeven uitvoeren.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *